1. PARTICIPANTS

Podran concursar tots aquells grups de percussionistes que acompanyen les colles de diables i bèsties de foc en les seves actuacions i els grups de percussióque tinguin en el seu espectacle la modalitat de cercavila. La seva proposta ha de ser íntegrament interpretada per instruments de percussió.

Pel que fa als integrants de cada grup, no hi ha limitació de nombre pero no podran actuar en més d’un grup participant a la mateixa categoria.

2. CATEGORIES

El concurs consta de dues categories:

 • Categoria Tradicional del Món del Foc : entenem aquesta categoria com a l’estil més característic que tradicionalment ha acompanyat les actuacions dels grups de foc (ball de diables, bèsties, correfocs…).
 • Categoria Lliure: entenem aquesta categoria com a qualsevol estil de percussio no tradicional del món del foc.

Cada grup participant ha de triar una de les dues categories a l’hora d’omplir la inscripció.

3. ESTRUCTURA DEL CONCURS

El concurs constarà de tres fases:

 • Eliminatòries : Cada grup disposarà de 4 minuts per a interpretar un tema davant el jurat. Aquest tema serà el que els permetrà passar a la fase final o no.
 • Cercavila : No és puntuable. Quan l’acabem, els grups es prepararan per la realització de les finals.
 • Finals : Les finals tindran un format de campionat per eliminatòria. Mitjançant un sorteig per cada categoria, s’emparellaran els grups de percussió i un cop hagin actuat el jurat decidirà quin dels dos grups que estaven emparellats mereix passar a la final.

La final de la categoria lliure serà a 3 bandes, mentre que a la categoria tradicional hi haurà dos grups. Per decidir el guanyador del 3r premi de categoria tradicional, els dos grups que no hagin arribat a la final competiran entre ells i el jurat triarà el guanyador. (veure les il·lustracions)

grafics-08
grafics-07

A tall de resum: cada grup haurà de preparar-se , com a molt, 3 estàtics de 4 minuts i una rua d’uns 30 minuts aproximadament.

Les peces interpretades a les eliminatòries i a les finals poden ser diferents, i en cap cas podran excedir el temps assignat (4 minuts a les eliminatòries i 4 minuts a les finals).

El fet de superar el temps màxim, tant a les eliminatòries com a les finals, pot suposar un ítem sancionable en la deliberació del jurat o inclús l’exclusió del concurs.

Un cop finalitzades les eliminatòries, el jurat es reunirà per tal de valorar quins són els grups que accedeixen a les finals. S’anunciaran els classificats al mateix lloc on es celebraran les finals un cop acabat el cercavila:

 • 4 grups de la categoria tradicional
 • 6 grups de la categoria lliure

La no presència al lloc de celebracióde les eliminatòries o finals quan el grup sigui cridat per l’organització, suposarà l’eliminació del concurs.

4. JURAT

Per tal de garantir una valoració justa per part del jurat, volem comptar amb 3 professionals del món de la percussió i 2 professionals del món de la dansa. A més, el dia del concurs comptaran amb una rúbrica amb elements a valorar sobre la qual prendran les decisions. Anunciarem els seus noms a mesura que s’apropi el concurs.

5. PREMIS

S’atorgaran premis als tres primers classificats de cada categoria, al grup més votat pel públic i al grup revelació:

Categoria Tradicional del Món del Foc:

1er premi:800€* + 200€  /  2on premi: 300€ + 300€**  /  3er premi: 200€ + 200€**

Categoria Lliure:

1er premi:800€*** + 200€  /  2on premi: 300€ + 300€**  /  3er premi: 200€ + 200€**

Premi per votació popular:

Instrument de percussió cortesia de TOKOBONGO

Premi al grup revelació:

Instrument de percussió cortesia de TOKOBONGO

*Aquesta part del 1r premi consistirà en una actuació de 400€ a la Mercè del 2019 i una altra actuació de 400€ a la Mercè 2020.

**Aquesta quantitat serà abonada amb un val de compra de la botiga de material de percussió TOKOBONGO, patrocinadora del concurs. Els premis tindran validesa fins el 8 de setembre del 2019.

***Aquesta part del 1r premi consistirà en una actuació de 400€ a la Lali Jove del 2020 i una altra de 400€ a la del 2021.

6. INSCRIPCIONS

S’acceptaran inscripcions fins el 8/4/2019, i les places disponibles per a cada categoria són* :

 • 10 per a la categoria Tradicional del Món del Foc
 • 20 per a la categoria Lliure

*En el cas que es sobrepassi el nombre de grups inscrits, l’organitzacióels distribuiràde la següent manera:

Categoria Tradicional del Món del Foc:

 • 1 plaça reservada al guanyador del 11è  Concurs Barcelona Percussió – 2 places reservades a criteri de la organització.
 • 7 places assignades mitjançant un sorteig obert.

Categoria Lliure:

 • 1 plaça reservada al guanyador del 11è Concurs Barcelona Percussió- 5 places reservades a criteri de la organització.
 • 14 places assignades mitjançant un sorteig obert
  Per tal de participar al concurs serà necessari omplir el formulari del web bcnpercussio.com

El 22/4/2019 es confirmaran de forma personalitzada les places atorgades , llavors, i per tal de finalitzar l’inscripció, s’hauran d’abonar* 50€/ per grup al número de compte que es facilitarà.

L’organització comunicarà individualment l’OK de la tranferència, i per tant la complecio de la inscripció

*Si no s’efectua la transferència abans del 10/5/2019, es triarà per sorteig i es donarà la plaça un grup que hagi fet la inscripció i s’hagi quedat fora del concurs.

7. CONDICIONS

L’organització es reserva el dret de modificar qualsevol aspecte de l’acte.
La participació en el concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases.